Lisäresursseja pelaajalle

Vaikka sivustomme onkin monipuolinen ja käsittelee aiheitaan hyvin monenlaisista tulokulmista käsin, ymmärrämme hyvin, että lukijamme kaipaavat varmasti myös muita resursseja, jotka auttavat häntä syventymään aiheeseen entistä laajemmin. Tämän vuoksi olemme koonneet tälle sivulle pelaajalle soveltuvia lisäresursseja, joihin kannattaa ehdottomasti tutustua!

Pelaaja-lehti

Pelaaja-lehti on erinomainen lukupaketti pelaamisesta kiinnostuneelle lukijalle. Lehdestä löytyy esimerkiksi ajankohtaisia peliarvosteluita. Juuri nyt kuuminta hottia ovat esimerkiksi GTA: The Trilogy, Far Cry 6 ja Diablo II -arvostelut. Lehden kotisivut löytyvät osoitteesta pelaaja.fi. Tällä hetkellä sivuston uutisosiossa hehkutetaan Hideo Kojima -nimistä peliä, jonka sanotaan rikkovan ilmaisumuotojen rajoja. Päivän luetuin uutinen liittyy kuitenkin aiheeseen nimeltä GoldenEye 007, jonka kohdalla uutisessa kysytään, saapuuko peli vihdoinkin myös nykykonsoleille. Toiseksi luetuin uutinen koskee Fortnite-pelaajia ja heille kaavailtuja hyvityksiä, joita pelaajat saattavat saada käyttökatkoksen vuoksi. Jos tällaiset aiheet kiinnostavat sinua, kannattaa harkita Pelaaja-lehden tilaamista suoraan kotiin! Pelaaja-lehden vuositilaus on myös hyvä lahjaidea peleistä ja pelaamisesta kiinnostuneelle lukijalle.

Pelit-lehti

Pelaaja-lehden lisäksi kannattaa tutustua myös Pelit-lehteen. Monet pitävät tätä lehteä kotimaisen pelikulttuurin puolestapuhujana ja tienraivaajana, joka on toiminut suomalaisen pelimaailman edelläkävijänä jo reilun 20 vuoden ajan. Tässä lehdessä korostetaan pelaamisen tarjoamaa ainutlaatuista nautintoa, joka pysyy, vaikka pelit aikojen saatossa muuttuvatkin. Tässä lehdessä tutustutaan erilaisiin peleihin laidasta laitaan uutuuspeleistä retroversioihin sekä verkkopelaamiseen. Jopa virtuaali-ilmailu on tässä lehdessä käsitelty teema. Tämän lehden matkassa on mahdollista päästä jopa pelikehityksen kulissien taa, eikä lehti pelkää myöskään kannanottoja peliteollisuuden nykytilaa koskien. Pelit-lehden kotisivut löytyvät osoitteesta pelit.fi. Jos olet Pelit-lehden tilaaja, saat käyttöoikeuden myös Pelit-lehden laajaan ja monipuoliseen digilehtikirjastoon sekä lehden keskustelufoorumille. Rekisteröitymään pääset asiakasnumerollasi.

Kodarit.fi – koodausta lapsille

Kodarit tarjoaa lapsille, nuorille sekä aikuisille mahdollisuuden kokeilla koodausta ja olemmekin sitä mieltä, että tänä päivänä jokaisen meistä tulisi osata edes koodauksen perusteet tai ainakin kokeilla koodauksen alkeita! Kodarit tarjoavat eri tasoisia tasokursseja, joilla harjoitellaan koodausta ja opetellaan algoritmisen ajattelun perusteita. Algoritminen ajattelu on tärkeää koodauksessa ja oikeastaan koodaus perustuu tälle ajattelulle. Kodareiden lähiopetuskursseja järjestetään Hämeenlinnassa, Jyväskylässä, Turussa, Tampereella, Espoossa ja Helsingissä. Lisäksi Kodarit järjestää verkko-opetuskursseja, joihin osallistuminen ei riipu asuinpaikkakunnastasi. Lähiopetus on suomenkielistä mutta verkko-opetusta on saatavilla suomen lisäksi myös englanniksi. Kun koodaamisen maailmaan tutustuu jo lapsena, on se tavallista helpompaa ottaa myöhemmin kokonaisvaltaisesti haltuun! Sama koskee algoritmista ajattelua. Kodareiden kotisivut löytyvät osoitteesta kodarit.com/fi.