Mita osia tarvitaan pelikoneeseen 920x425 - Mitä osia tarvitaan pelikoneeseen?

Mitä osia tarvitaan pelikoneeseen?

Mietitkö mitä osia tarvitaan tehokkaan pelikoneen varusteluun? Tunnetko itsesi epävarmaksi osien monimutkaisessa viidakossa? Ei hätää, sillä olemme laatineet tähän artikkeliin kattavan listan siitä, mitä osia tarvitaan pelikoneeseen, jotta paketista tulisi mahdollisimman toimiva ja jotta se tuottaisi pelaajalle mahdollisimman paljon iloa.

Pelikoneen prosessori

Mita osia tarvitaan pelikoneeseen 1 - Mitä osia tarvitaan pelikoneeseen?

Prosessoria voidaan kuvata tietokoneen keskukseksi, joka suorittaa tarvittavat tiedonkäsittelyprosessit. Prosessori on siis välttämätön tietokoneen toiminnan kannalta. Pelikonetta valittaessa on erityisen tärkeää kiinnittää huomiota prosessorin ominaisuuksiin, jotta ne riittävät pelikäyttöön.

Pelikoneen näytönohjain

Mita osia tarvitaan pelikoneeseen 21 - Mitä osia tarvitaan pelikoneeseen?

Näytönohjain on pelikäytössä erittäin tärkeä osa! Valitse näytönohjain, joka toimii riittävän tehokkaasti voidakseen kuvantaa ja muokata videoita. Näin tietokoneella pelaaminen onnistuu sujuvasti ja miellyttävästi. Varmista jo etukäteen, että valitsemasi näytönohjaimen muisti on riittävä pelikäyttöön. Selvitä myös ohjaimen kellotaajuus. Muista myös varmistaa, että näytönohjain mahtuu mittojensa puolesta tietokoneesi koteloon.

Pelikoneen muisti

Mita osia tarvitaan pelikoneeseen 3 - Mitä osia tarvitaan pelikoneeseen?

Pelikoneessa on tärkeää olla riittävästi muistia, sillä jos RAM-muisti tulee täyteen, kone ikään kuin väsyy eikä se enää jaksa suorittaa ohjelmiasi. Pelikoneen keskusmuistin tulisi olla minimissään kahdeksan gigatavua. Mahdollisuuksien mukaan gigoja kannattaisi kuitenkin olla ainakin 16. Jos teet raskasta videoiden editointia, kannattaa koneeseen varata ainakin 16 gigatavun keskusmuisti.

Pelikoneen tallennustila

RAM-muistin lisäksi pelikoneeseen kannattaa hankkia muutakin tallennustilaa, sillä RAM-muistilla on tapana tyhjentyä kun tietokone sammutetaan. Varmista siis, että pelikoneesi kovalevyltä löytyy riittävästi tallennustilaa.

Pelikoneen virtalähde

Valitse pelikoneeseesi mahdollisimman luotettava virtalähde. Ilman virtalähdettä tietokoneen komponentit eivät saa virtaa, sillä virtalähde muuntaa pistorasian kautta tulevan verkkovirran sellaiseen muotoon, jota prosessori ja emolevy voivat käyttää. On siis sanomattakin selvää, että pelikoneen virtalähteeseen kannataa panostaa!

Pelikoneen jäähdytin

Mita osia tarvitaan pelikoneeseen 4 - Mitä osia tarvitaan pelikoneeseen?

Pelin tiimellyksessä tunteiden lisäksi kuumenee myös tietokone. Erityisesti tietokoneen prosessori joutuu koville ja kuumenee käytössä. Tästä syystä pelikoneeseen onkin hankittava tehokas jäähdytin. Varmista, että valitsemasi jäähdytysjärjestelmä sopii yhteen pelitietokoneesi kotelon ja prosessorin kanssa.

Pelikoneen kotelo

Pelitietokoneen kotelo toimii kaikkien koneen komponenttien suojana ja kiinnitysalustana. Lisäksi se tuo pelikoneelle näyttävyyttä. Kotelon ulkonäön lisäksi on tärkeää pitää huolta siitä, että kaikki pelikoneen komponentit varmasti mahtuvat valitsemasi kotelon sisälle.

Pelikoneen ja pelaajan lisävarusteet

Mita osia tarvitaan pelikoneeseen 5 - Mitä osia tarvitaan pelikoneeseen?

Intohimoinen pelaaja haluaa yleensä hankkia pelikoneeseensa myös makeita lisävarusteita. Näistä monen mielestä tärkein lisävaruste ovat mikrofonilla varustetut pelikuulokkeet, jotka istuvat hyvin päässä ja joiden avulla on helppo tarvittaessa puhua muiden pelaajien kanssa. Myös esimerkiksi näppärät pelihiiret ja näyttävät suurikokoiset LED-hiirimatot ovat suosittuja lisävarusteita pelikäytössä.

Edellä mainittujen pelikoneen lisävarusteiden lisäksi moni intohimoinen pelaaja kiinnittää erityistä huomiota myös pelitilansa sisustukseen. Mukava pelituoli onkin monen pelaajan vakiovaruste. Ergonominen istuma-asento ja tuolin näyttävä muotoilu ovat tärkeitä valintakriteereitä. Kiinnitä huomiota myös pöydän oikeaan korkeuteen, jotta pelaaminen olisi mahdollisimman ergonomista ja mukavaa!