Parhaat pelipuhelimet

Jokaisen taskusta löytyy nykyään puhelin. Älypuhelimella voi surffata netissä ja viestitellä, mutta myös pelata. Kaikilla älypuhelimilla on mahdollista pelata, mutta tietyt puhelinmallit soveltuvat pelaamiseen paremmin kuin muut. Tehottomalla puhelimella tiettyjen pelien pelaaminen voi alkaa tökkiä nopeasti.

Pelipuhelimet

Puhelinpelaaminen on ollut suosittua jo matopelin ajoista lähtien, paljon ennen kuin Candy Crush Saga ja Clashe Royal olivat in. Puhelimet ovatkin nykyään myös erittäin hyviä laitteita pelaamiseen – mobiilipelit ovatkin jo erittäin iso bisnes.

Parhaat pelipuhelimet tarjoavat sinulle maksimaalista suorityskykyä, tarkkoja näyttöjä nopein virkistystaajuuksineen, hyvän äänentoiston, ehkä erillisen jäähdyttimen ja jossain tapauksissa jopa erilaisia painikkeita – jotka tekevät pelikokemuksestasi ainutlaatuisen.

Miten valita paras pelipuhelin sinulle?

Kuten kaikissa asioissa, myös oikean pelipuhelimen valinnassa on käytettävä järkeä ja ajatusta. Kun todennäköisesti haluat puhelimeltasi parasta suorituskykyä – haluaat puhelimeltasi uusimman SnapDragon 8 tai Applen A15 Bionic -käyttöjärjestelmän.

Puhelimeltasi haluat toki myös parhaimman virkistystarjuuden, jotka löytyvät vain kalliimmista puhelimista tällä hetkellä. Näytöt, joissa on enemmän kuin 90 hertsiä virkistystaajuutta, tarjoavat parhaan pelikokemuksen juuri sinua varten. Jokainen toiminta näytöllä menee paljon sulavammin, kuin perusnäytöillä.

Mitä enemmän laitteesta löytyy pelaamiseen sopivia ominaisuuksia, parempi. Sen jälkeen voimme tuijottaa akun kestoa, kameralaitteistoa ja vaikkapa langatonta latausominaisuutta yhdessä vedenkestävyyden kanssa.

Malli ja merkki ratkaisee

Tämän hetken parhaimpiin pelipuhelimiin kuuluu esimerkiksi ASUS ROG:in ja Xiaomin puhelimet. Myös muilta merkeiltä on kilpailevia malleja!

Myös Iphonet ovat erittäin hyviä puhelinmalleja pelaamiseen – jos et halua erillistä pelikännykkää itsellesi hankkia. Ne ovat suorituskyvyltään silti huippuluokkaa – mutta jotain spesifisiä ominaisuuksia ei välttämättä löydy.

Tavanomaisessa pc-pelikoneessa on iso muisti ja rutkasti tehoa, ja muun muassa näitä samoja ominaisuuksia kaivataan sellaiselta puhelimelta, jolla pelataan. Puhelinvalmistajien valikoimista löytyy laitteita moneen eri tarpeeseen ja monista eri hintaluokista. Parhaat pelipuhelimet löytyvät useimmiten korkeammista hintakategorioista, sillä pelaaminen vaatii puhelimelta enemmän. Pelipuhelinta hankittaessa on syytä kiinnittää huomiota muutamiin puhelimen ominaisuuksiin, jotta pelit pyörivät vaivattomasti.

Puhelimen muisti

Puhelimen iso muisti tekee pelaamisesta sujuvaa ja ylipäänsä mahdollistaa paljon muistia vaativien pelien pelaamisen. Puhelimien muistikapasiteetissa on suuria eroja, sillä kaikki kuluttajat eivät halua maksaa muistista. Kun etsinnässä on hyvä pelipuhelin, kannattaa puhelimen valinnassa kuitenkin ehdottomasti panostaa sellaiseen luuriin, jossa on mahdollisimman iso muisti. Puhelimen muistin tekninen nimi on RAM-muisti, joka vastaa siis siitä, miten puhelin suoriutuu useasta samanaikaisesta tehtävästä. Tämä ominaisuus on tärkeä pelattaessa. Karkeasti voidaan arvioida, että alle neljän gigatavun muistin puhelinta ei kannata hankkia pelaamiseen. Siitä ylöspäin muistikapasitettii onkin jo sellainen, että vaativammatkin pelit pyörivät mainiosti.

Näyttö

Näytön tärkein ominaisuus on tottakai resoluutio. Mitä tarkempi näyttö, sen paremmin peli näkyy. Nykyään jo 120hz näytöt ovat yleistyneet paljonkin, ja se on seuraava tavoiteltava asia pelipuhelimessa. Sujuva virkistystaajuus yhdistettynä korkeeseen resoluutioon – onko parempaa! Mobiilipelit kehittyvät koko ajan visuaalisesti upeammiksi. Puhelimen laadukas näyttö tuo pelin grafiikan esiin parhaalla mahdollisella tavalla.

Puhelimen koko

Puhelimen suurempi koko vaikuttaa myös pelikokemukseen. Kun puhelin on sopivan kokoinen, on pelaaminen miellyttävää. Isossa puhelimessa on myös iso näyttö, josta pelin grafiikkaa on helppo ihastella. Pelaaminen vaatii koordinaatiota ja sorminäppäryyttä, joten isompi puhelimen koko helpottaa pelaamista.

Tehokas akku

Pelaamista varten tarvitaan myös tehokas puhelimen akku. Pelaaminen kuluttaa huomattavasti enemmän virtaa kuin puhelimessa puhuminen tai viestittely. Pelaamiseen tarvittavaa akunkulutusta voisi verrata videoiden katselemiseen tai videostriimien pyörittämiseen. Puhelinta hankkiessa on hyvä tarkistaa myös se, mahdollistaako puhelimen akku pikalataamisen. Tällöin pitkässäkin pelisessiossa akku on mahdollista saada nopeasti täyteen, ja kiinnostava peli ei turhaan keskeydy.

Lisävarusteista lisävauhtia

Pelipuhelimen hankinnassa on yksi etu mikä on ylitse muiden – niiden lisäksi voi hankkia yleensä erilaisia lisävarusteita. Niissä on valmistajakohtaista vaihtelua, joten ei olekaan mitään tiukkaa rajaa siitä, mitä juuri sinun kannattaa valita.

Pelipuhelimiin on saatavilla esimerkiksi kiinnitettäviä jäähdyttimiä ja tuulettimia. Nämä vähentävät puhelimen alttiutta ylikuumentua, eikä aiheuta pitkäaikaisesti vahinkoa esimerkiksi puhelimen akulle ja virtapiireille.

Myös erillisiä bluetoothilla toimivia ohjaimia on saatavilla eri malleihin. Jos kosketusnäytöllä pelaaminen ei maistu, voit ostaa itsellesi hieman pelikonsoleilta muistuttavia ohjaimia! Älä unohda kunnon suojakoteloa ja panssarilasia – ne ovat pelaamisessa halpoja vakuutuksia.