Parhaat pelipuhelimet 920x425 - Parhaat pelipuhelimet

Parhaat pelipuhelimet

Jokaisen taskusta löytyy nykyään puhelin. Älypuhelimella voi surffata netissä ja viestitellä, mutta myös pelata. Kaikilla älypuhelimilla on mahdollista pelata, mutta tietyt puhelinmallit soveltuvat pelaamiseen paremmin kuin muut. Tehottomalla puhelimella tiettyjen pelien pelaaminen voi alkaa tökkiä nopeasti. Tavanomaisessa pc-pelikoneessa on iso muisti ja rutkasti tehoa ja muun muassa näitä samoja ominaisuuksia kaivataan sellaiselta puhelimelta, jolla pelataan. Puhelinvalmistajien valikoimista löytyy laitteita moneen eri tarpeeseen ja monista eri hintaluokista. Parhaat pelipuhelimet löytyvät useimmiten korkeammista hintakategorioista, sillä pelaaminen vaatii puhelimelta enemmän. Pelipuhelinta hankittaessa on syytä kiinnittää huomiota muutamiin puhelimen ominaisuuksiin, jotta pelit pyörivät vaivattomasti.

Puhelimen muisti

Puhelimen iso muisti tekee pelaamisesta sujuvaa ja ylipäänsä mahdollistaa paljon muistia vaativien pelien pelaamisen. Puhelimien muistikapasiteetissa on suuria eroja, sillä kaikki kuluttajat eivät halua maksaa muistista. Kun etsinnässä on hyvä pelipuhelin, kannattaa puhelimen valinnassa kuitenkin ehdottomasti panostaa sellaiseen luuriin, jossa on mahdollisimman iso muisti. Puhelimen muistin tekninen nimi on RAM-muisti, joka vastaa siis siitä, miten puhelin suoriutuu useasta samanaikaisesta tehtävästä. Tämä ominaisuus on tärkeä pelattaessa. Karkeasti voidaan arvioida, että alle neljän gigatavun muistin puhelinta ei kannata hankkia pelaamiseen. Siitä ylöspäin muistikapasitettii onkin jo sellainen, että vaativammatkin pelit pyörivät mainiosti.

Parhaat pelipuhelimet 1 - Parhaat pelipuhelimet

Näyttö

Mobiilipelit kehittyvät koko ajan visuaalisesti upeammiksi. Puhelimen laadukas näyttö tuo pelin grafiikan esiin parhaalla mahdollisella tavalla. Pelipuhelimen näytön resoluution eli kuvatarkkuuden onkin syytä olla korkea. Mikä korkeampi resoluutio puhelimen näytössä on, sitä paremmalta peligrafiikka näyttää.

Puhelimen koko

Puhelimen suurempi koko vaikuttaa myös pelikokemukseen. Kun puhelin on sopivan kokoinen, on pelaaminen miellyttävää. Isossa puhelimessa on myös iso näyttö, josta pelin grafiikkaa on helppo ihastella. Pelaaminen vaatii koordinaatiota ja sorminäppäryyttä, joten isompi puhelimen koko helpottaa pelaamista.

Tehokas akku

Pelaamista varten tarvitaan myös tehokas puhelimen akku. Pelaaminen kuluttaa huomattavasti enemmän virtaa kuin puhelimessa puhuminen tai viestittely. Pelaamiseen tarvittavaa akunkulutusta voisi verrata videoiden katselemiseen tai videostriimien pyörittämiseen. Puhelinta hankkiessa on hyvä tarkistaa myös se, mahdollistaako puhelimen akku pikalataamisen. Tällöin pitkässäkin pelisessiossa akku on mahdollista saada nopeasti täyteen, ja kiinnostava peli ei turhaan keskeydy.